Läti intressimäärasid näitav RIGIBOR on viimaste nädala jooksul järsult tõusnud. 1 nädalane RIGIBORi määr on 10,88% ja aasta oma üle 14%.

RIGIBORI võib tegelikult tõlgendada indeksina, mis näitab usaldust Läti lati suhtes ja millist riski nähakse Läti latis laenude väljaandmisel. Mida kõrgemale RIGIBOR ronib, seda närvilisemad on investorid ja seda rohkem usutakse Läti lati devalveerimisse.

Praegune intressimäär läheneb juba eelmise sügise kriisi ajale, mil lõpuks Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) Läti pankrotist päästis.

Ka praegu on valuutafond kuum sõna. Nimelt on kahtluse alla sattunud , kas IMF ikkagi kannab Lätile järjekordse laenuportsu üle. See raha peaks tulema juunis, aga selgust veel ei ole. Pole ju Läti suutnud täita IMF-ga sõlmitud lepingu tingimusi ja praegu peetakse läbirääkimisi lepingutingimuste leevendamise osas. 
Õli on valanud tulle ka Läti keskpanga presidendi Ilmars Rimsevics äsja öeldud sõnad, et Läti lihtsalt ei suuda enam jätkata praeguse kulutempoga, et raha hakkab lõppema. Rimsevics mainis isegi võimalust vautšerite kasutuselevõtuks raha asemel.