Kahepäevase visiidi raames kohtuti mitmete Naabrivalve piirkondade elanike ning Justiitsministeeriumi ja Eesti Politsei esindajatega.

Viis aastat tagasi asutatud MTÜ Eesti Naabrivalve juhatuse esimees Tarmo Vaik on veendunud, et igaühe turvalisus sõltub eelkõige sellest, kui palju inimene ise selle nimel tegutseb. ?Kui naabrivalve aitab veidigi kaasa hingerahu saavutamisele turvatunde läbi, siis on see ennast juba õigustanud,? räägib Vaik.

?Eesti inimesed on omale küllaltki selgelt teadvustanud turvalisuse vajaduse ja selle, millest kodu turvalisus üldse oleneb,? räägib AssaBalt AS turundusjuht Maigi Peeduli. ?Erinevalt eestlastest, kes vaatavad lukku kui ühte olulist turvalisuse elementi, on meie lõunanaabritele lukk pelgalt ukse avamise ja sulgemise vahend. Ometi toimub palju vargusi just luku murdmise läbi. Seetõttu on igati tervitatav, et ka lõunanaabrid on hakanud mõtlema kodu turvalisusele laiemalt,? lisab Peeduli.

Läti delegatsioon tuli külla Eesti Naabrivalve ja AssaBalt kutsel. Viimaste kahe koostöös toimus hiljuti Balti riike läbiv turvalist eluviisi tutvustav Assa Security Road Show, mis panigi Läti turvaala-inimesi lõplikult otsustama Eesti visiidi vajalikkuses.

Eesti Naabrivalve ja AssaBalt alustasid koostööd möödunud aastal. Assa pakub naabrivalvega liitunutele soodustusi kodu lukusüsteemide turvalisemaks muutmisel. Eestis on hetkel naabrivalvega liitunud 255 piirkonda, kuhu on kaasatud üle 7000 majapidamise.

AssaBalt AS asutati 1995. aastal Tallinnas Rootsi lukufirma Assa AB tütarfirma ja esindusena Balti riikides.