Riigikohus ei andnud neljapäeval menetlusluba Eesti Autorite Ühingu kassatsioonkaebusele Tallinna ringkonnakohtu otsuse peale ning jättis sellega teise astme kohtuotsuse jõusse.

Ringkonnakohus jättis omakorda 2. mail jõusse Tallinna linnakohtu otsuse, mille kohaselt peab Laubre juhitav osaühing Fix Com tasuma Ramazzotti kontserdi eest 189.169 krooni ja 96 senti maksmata jäänud autoritasusid. Lisaks autoritasudele mõistis Tallinna linnakohus 7. jaanuaril Laubre firmalt Eesti Autorite Ühingu (EAÜ) kasuks välja ka kohtukulud 17.197 krooni ja 26 sendi ulatuses. Samuti mõistis kohus OÜ Fix Com’ilt välja 10.060 krooni riigilõivu.

EAÜ esitas mullu juulis politseile avalduse OÜle Fix Com haldusõigusrikkumise protokolli koostamiseks. Tallinna linnakohus mõistis novembris Fix Com’i süüdi Ramazzotti kontserdi litsentsilepingu sõlmimata jätmises ja mõistis talle 35.000 krooni trahvi ning erikonfiskeeris piletimüügist saadud 1,39 miljonit krooni.

OÜ Fix Com on seni keeldunud sõlmimast EAÜ autoritasu lepinguid, väites, et on lepingu sõlminud Balti Autorikaitse Ühinguga (BAÜ). BAÜ asutajad Laubre ja advokaat Tarvo Lindma ei ole seni nõustunud avalikustama ühegi autori nime, kelle esindamiseks on nad lepingu sõlminud.

EAÜl on sõlmitud lepingud 1300 Eesti autoriga ja teiste riikide autorite ühendustega sõlmitud lepingute kaudu esindavad nad suurt osa välisartistidest. Eelmisel aastal oli mittetulundusühingu EAÜ käive ligi 30 miljonit krooni.