Kinnistut müüv kohtutäitur Mati Kadak ütles teisipäeval BNS-ile, et kinnistu jäi küll müümata, aga selle vastu tundsid tõsist huvi viis kuni seitse huvilist.

"Huvi on suur, aga ilmselt pole hind veel sobiv," kommenteeris Kadak. Tema sõnul on huviliste hulgas välismaa investeerimisfonde, kinnisvaraarendajaid ja üks Eesti ärimeeste grupp.

Kadaku sõnul langeb kinnistu hind peagi väljakuulutatavaks järgmiseks enampakkumiseks 25 protsendi võrra.

Spaakompleks on suletud olnud alates möödunud aasta märtsist. Kinnistu omanikuks on praeguseks tegevuse lõpetanud spaa operaatori OÜ Laulasmaa Resort emafirma AS Fablio. Fablio ainuomanikuks on Hansapanga asutajate ringis olnud Tõnu Laak.

Kinnistu pindala on 131.731 ruutmeetrit, sellel lasub SEB Panga kasuks seatud 96 miljoni kroonine hüpoteek ning 20 miljoni kroonine hüpoteek AS-i Krenno kasuks.

Fablio majandusaasta aruande andmetel oli ettevõtte müügitulu tunamullu 3,5 miljonit krooni ning kahjum 11,2 miljonit krooni. Aruande kohaselt kinnitati firma saneerimiskava üle-eelmise aasta mais, kava nägi ette laenukohustuste restruktureerimist ja investori kaasamist Laulasmaa Resort projektis.

Harju maakohus kuulutas Laulasmaa spaakompleksi eelmise operaatorfirma Laulasmaa Hotellide pankroti välja tunamullu 23. veebruaril. Laulasmaa Hotellide emafirma oli samuti AS Fablio.