Kadak ütles BNS-ile, et kinnistu müügihinda ja selle ostjaid ta kokkuleppe kohaselt avalikustada ei saa.

Laulasmaa spaa alghind kolmapäevasel enampakkumisel oli 3,26 miljonit eurot.

Jaanuari keskel nurjus enampakkumine, milles kohtutäitur müüs sama kinnistut 96 miljoni kroonise alghinnaga. Toona ütles Kadak BNS-ile, et kinnistu jäi küll müümata, aga selle vastu tundsid tõsist huvi viis kuni seitse huvilist.

Kadaku sõnul polnud hind toona veel sobiv. Tema sõnul oli huviliste hulgas välismaa investeerimisfonde, kinnisvaraarendajaid ja üks Eesti ärimeeste grupp.

Spaakompleks on suletud olnud alates möödunud aasta märtsist. Kinnistu omanikuks on praeguseks tegevuse lõpetanud spaaoperaatori OÜ Laulasmaa Resort emafirma Fablio. Fablio ainuomanikuks on Hansapanga asutajate ringis olnud Tõnu Laak.

Kinnistu pindala on 131 731 ruutmeetrit, sellel lasub SEB Panga kasuks seatud 96 miljoni kroonine hüpoteek ja 20 miljoni kroonine hüpoteek AS-i Krenno kasuks.

Fablio majandusaasta aruande andmetel oli ettevõtte müügitulu tunamullu 3,5 miljonit krooni ning kahjum 11,2 miljonit krooni. Aruande kohaselt kinnitati firma saneerimiskava üle-eelmise aasta mais, kava nägi ette laenukohustuste restruktureerimist ja investori kaasamist Laulasmaa Resort projektis.

Harju maakohus kuulutas Laulasmaa spaakompleksi eelmise operaatorfirma Laulasmaa Hotellide pankroti välja tunamullu 23. veebruaril. Laulasmaa Hotellide emafirma oli samuti Fablio.