“Pealegi ei ole Toidupanga kõrval teist nii arvestatava mõjuga organisatsiooni, kes sama rolli täidaks,” märkis Luik.

Riik on suunanud ja suunab ka praegu näiteks EL-i toiduabi rahasid (2015-2018) puudustkannatavatele peredele toidu ostmiseks, kuid Luik leiab, et ka Toidupanga rahastamine peab olema senisest stabiilsem.

“Kavandame lähinädalatesse kohtumist sotsiaalministeeriumiga, et arutada võimalikku riigieelarvelist rahastamist. Minu hinnangul võiks Toidupank saada rahastatud analoogselt teiste sotsiaalvaldkonna niiöelda katusorganisatsioonidega,” leidis Luik.

Lisaks otsitakse Luige sõnul võimalusi Toidupanga tegevuse täiendavaks toetamiseks. “Üks murekoht, millest soovime ministriga rääkida, on näiteks Toidupanga Tallinna lao rent. Ladu kuulub riigi omanduses olevale Hoolekandeteenused AS-ile. Täna aga küsib AS ruumide eest renti. Riigi jaoks pole see märkimisväärne summa, kuid Toidupangale oleks suureks abiks. Loodan, et leiame sellele koostöös sotsiaalministeeriumiga lahenduse,” selgitas ta.

Täiendavalt näen võimalust Toidupanga tegevust toetada läbi hasartmängumaksu nõukogu projektide, millest oleme Toidupanga juhtidega ka juba rääkinud.

“Olen lubanud omalt poolt abiks olla ka kohalike omavalitsustega suhtlemisel. On omavalitsusi, kes toetavad Toidupanka täitsa arvestatavas mahus, kuid kahjuks leidub ka neid, kes võiksid rohkem panustada. Üritame ka koostöös kohalike omavalitsustega piirkondlikele toidupankadele lisatuge leida,” lisas Luik.