Lepingute lõplikuks vormistamiseks on pangad valmis alustama läbirääkimisi mandaatlepingu pikendamise tingimuste üle, teatas NRG Eesti esinduse juht Hillar Lauri Delfile.

“Mandaatlepingu pikendamise tingimuste all on silmas peetud eelkõige laenuläbirääkimiste korraldusliku külje tingimusi, mitte laenu enda tingimusi, mis olid läbi räägitud ja lõpetatud novembri lõpuks,” täpsustas Lauri.

“Praeguse seisuga on pangad huvitatud mandaatlepingu pikendamisest,” sõnas Lauri. “NRG on vajadusel valmis tegema Eesti poolele veelgi omapoolseid ettepanekuid, et leida laenuprojektis tasakaal Narva Elektrijaamade ja Eesti Põlevkivi huvide vahel.”

“Kui Eesti-poolne juhtkomitee, vaatamata meie palvetele ja ajakirjanduses ilmunud materjalidest tingitud infopärimistele, jõudis alles vahetult enne jõulupuhkuste hooaega ametliku seisukohani, et Eesti Põlevkivi tuleb laenuvõtjate hulgast välja arvata, ei saa NRG üksi kuidagi tähtajaks laenu korraldada, see vastutus on meil siiski ühine,” kommenteeris Lauri läbirääkimiste venimist.

AS Eesti Energia, AS Narva Elektrijaamad ja NRG Energy ning elektrijaamade renoveerimise finantseerimist korraldavad pangad Societe Generale, The Bank of Tokyo-Mitsubishi ja KBC N.V. allkirjastasid kolmekuulise tähtajaga finantseerimise mandaadileppe 6. septembril eelmisel aastal Tallinnas. Finantseerimislepingu põhitingimused kinnitasid NRG Energy ja Eesti-poolne juhtkomitee ühiselt 26. juunil 2001. aastal.