Harju maakohus jättis nimelt 12. jaanuari otsusega Väinamere Liinid OÜ hagi Urve Palo vastu rahuldamata ja mõistis Väinamere Liinid OÜ-lt Palo kasuks välja menetluskulud.

Harju maakohus avaldas otsuses, et Palo ei ole avaldanud praamihanke kohta valeandmeid, samuti ei tuvastanud kohus avaldatud andmete õigusvastasust.

Kohus on teinud kindlaks, et Palo kui endine minister avaldas samasuguseid andmeid kui majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM), tuginedes MKM-i pressiteatele ja teistele MKM-i poolt kontrollitud ja avaldatud andmetele.

"Kohus kinnitas avaldatud andmete õigsust ja mul on väga hea meel kohtu niivõrd konkreetse otsuse üle ning ma loodan, et see selgus säilib ka edaspidi. Loomulikult saan ma aru, et vastaspoolele otsus meeldiv pole, kuid vahel peaks oskama ka soliidselt kaotada," kommenteeris Palo esindaja vandeadvokaat Terje Eipre Advokaadibüroo Eipre & Partnerid.

Pooltel oli õigus esitada maakohtu jaanuarikuisele otsusele apellatsioonkaebus ning Väinamere Liinid OÜ täna kaebeõigust ka kasutas, seisab Eipre täna meediale saadetud teates.