Aldi firma Saarek ostis mullu Rootsist, Soomest, Lätist ja Eestist kokku ligi 4000 tonni marju ja müüs ligi pool neist Jaapanisse ja Hiinasse, kus need jõudsid silma- jm ravimitesse.

“Jaapanis on ravimiäri tõusutrendis, mustikaid vajatakse aina rohkem ja rohkem. Ning mida lähemal polaarjoonele mari kasvab, seda kvaliteetsem ta ravimitööstuse jaoks on,” ütles Alt, lisades, et firma on leidnud head kanalid ravimite otse Aasia turule müümiseks. 

15 aastat tagasi, enne kui Aldi ja Leedo teed lahku viisid, kuulus Saarek mõlemale neist ning sellega teenisid mehed oma esimesed rublamiljonid, ostes marju 20 rubla kilo ning müües neid Soome hinnaga 20 Soome marka kilo. Praegu on Aldi sõnul olenevalt saagist võimalik marju osta hinnaga 8–15 krooni kilo ning müüa enam kui 30 krooniga.

Ösel Foodsi asutajateringi kuulunud Alt käivitab peagi Reolas 25 miljonit krooni maksma läinud moosivabriku, mille eesmärk on müüa toiduainetööstusele nn tööstuslikku moosi jogurtitesse, kreemidesse, pirukatesse jm.

Tehase toodangumaht on 1000 tonni kuus ning eesmärk Saareki marjadele lisaväärtust anda. Piirkonna suurima marjade kokkuostja Saareki käive ulatus 2005. aastal 140 miljoni kroonini, olles aastaga pea kahekordistunud.