Microsofti Baltikumi müügistatistika kohaselt on omakeelse kontoritarkvara osakaal Eestis 13%, Lätis 12% ning Leedus 22%.

Omakeelse tarkvara turuosa kasvab pidevalt, ütles Microsofti turundusspetsialist Daiga Jace. “Kuna kontoritarkvarapakettide uuendamine ei toimu lainetena, vaid vastavalt iga kliendi personaalsetele vajadustele, siis oleme praeguse stabiilse kasvuga rahul. Hetkel on lokaliseeritud Office XP ja Windows XP meie kõige nõutumad tooted äriklientide hulgas, seda tõenäoliselt ka nende madalama hinna tõttu võrreldes ingliskeelse tarkvaraga,” selgitas Jace.

2001. aasta augustis turule tulnud lokaliseeritud Office XP sisaldas eestikeelset Wordi ning Outlooki, sama aasta lõpus lisandus tõlgitud Excel. 2003. aasta sügisel lokaliseeritud kujul turule jõudvas Office’i järgmises versioonis, koodnimega Office 11, on eestindatud ka esitlusprogramm PowerPoint.

Microsofti hinnangu kohaselt on MS Office kontoritarkvara üldine osakaal Eesti turul orienteeruvalt 95%, kuid osa sellest on piraattarkvara. Käesoleval aastal on Microsoft Baltikumi turul uue tegevussuunana tähelepanu alla võtnud mängude ja lõppkasutaja riistvaratoodete müügi.