Projekti tööde koguväärtus on 7,48 mln eurot. Kelprojektase võidukaaslased on kolm Eesti ettevõtet: Reaalprojekt, EA RENG ja Hendrikson & Ko, teatas ettevõte.

„Meil on raudtee projekteerimise alal suur kogemustepagas. Oleme juba edukalt ellu viinud Rail Balticu Leedu projekti, mis pälvis mullu Leedu Aasta Toote tiitli. Loodame, et Eesti projekti elluviimisega panustame Balti riikide ühise raudteesüsteemi arendusse ja ajakohastamisse,“ ütles UAB Kelprojektas peadirektor Algimantas Medžiaušis.

Harju-, Rapla- ja Pärnumaa raudteelõigu projekteerimisel on Kelprojektase töö raudteeliini eelprojekti ja viaduktide projekti ettevalmistus, võimaluste uurimine, teelõigu rekonstrueerimise ning ehitusprojekti kulu- ja tasuvusanalüüs, samuti projekti eelarve koostamine.

Medžiaušise sõnul võitis Kelprojektas hiljuti Eestis teisegi suure projektitööde konkursi. Tänavu aprillis valiti Leedu ettevõte projekteerima rahvusvahelise Tallinn–Tartu–Võru–Luhamaa maantee rekonstrueerimistöid. Projekti väärtus on ligi pool miljonit Leedu litti.