Ministri sõnul käib propagandasõda nii riigi sees kui tema ümber, vahendas BNS.

"Ma loodan, et me suudame koos naabritega tuumajaama ehitada, kuid võib minna ka nii, et need lootused ei täitu. Sellele, et meil oleks oma tuumajaam, on tohutu vastuseis," ütles Juknevičienė neljapäeval ilmunud usutluses portaalile alfa.lt.

Tema sõnul ristuvad siin suured huvid: "Leedu külje alla rajatakse kaks tuumajaama - Kaliningradi oblastisse ja Valgevenesse Ostrovetsi. Siin on mängus tegelikult ühe ja sama riigi - Venemaa huvid."

"Nende projektide üks eesmärke on nurjata meie tuumajaamaplaane, muuta need võimalikult vähe huvipakkuvaks. Seepärast oleme me sunnitud kõrvuti igati normaalsete muredega sellest, kuidas jaam valmis ehitada, pidama ka propagandasõda, mis käib lakkamatult nii meie ümber kui meie riigi sees," selgitas kaitseminister.

Juknevičienė sõnul on Leedu ja ülejäänud kaks Balti riiki klassikaline näide energeetilisest ebaturvalisusest, sest kõik kolm riiki sõltuvad sajaprotsendiliselt Venemaa gaasist ning sarnane on olukord ka elektritarnetega. Tegelikult ei ole Eesti erinevalt Leedust ja Lätist elektri osas välistarnetest sõltuv.

"Balti riigid on ainsad EL-i liikmed, kelle elektrivõrkude juhtimine on seotud Venemaaga. Kusagil Volga kallastel asuvad need lülitid, mis reguleerivad kõiki sagedusi, võrgu koormust ja muud säärast," lisas Juknevičienė.