Ühtlasi kergitas leedukas selle klubi rahasüstidega liiga liidriks. Tema raha tõi juba aastaid tiitlivõitudest vaid und näinud klubisse Ipswichi tüüril Inglise meistriliiga parimaks treeneriks valitud George Burley ja uusi pallureid.

Samas on Leedus elav Vladimir Romanov oma kodumaalgi võrdlemisi tundmatu suurus, kes eelistab end tagaplaanil hoida. 1947. aastal Tveris sündinud mees polnud enne SŠ otimaa pealinna klubi omandamist oma jalga Suurbritannia pinnale tõstnud. Küll oli ta korra jõudnud riigi rannikuvetesse ja sedagi ebaseaduslikult. Nõukogude allveelaeva pardal.

Vene sõjaväelase perekonnas sündinud mehe esimeseks äriks oli 1960-ndatel taksojuhi põlve pidades lääne popmuusikaplaatidega kauplemine. 1990-ndate algul asutas ta Leedu esimese erapanga Ukio. Praegu hinnatakse tema varandust kuue miljardi krooni suuruseks. Tema impeeriumi üks pärle on Bosnia-Hertsogoviina Serbia-osas paiknev alumiiniumitehas Birac.

Leedu tavainimesele ei ole Romanovi nimi kuigi tuttav. Küll teatakse teda äriringkondades, kus tema maine pole tingimata väga hea. Tema ettevõtteid peetakse läbipaistmatuteks. 1990-ndatel seostati Romanovit kahtlaste erastamistehingute ja paari kurikuulsa gangsteriga. Kahe Romanovi erastatud suurettevõtte tee lõppes skandaalse pankrotiga. Kohtus talle küll ükski süüdistus külge ei jäänud ? heal tsaaril olid lihtsalt halvad abilised. Sugulussidemeid Vene impeeriumi valitsejatesooga Romanovil siiski ei ole.

Heartsi omandamine oli Romanovil mõnes mõttes loogiline samm ? Leedu jalgpallis, kus talle kuulub FBK Kaunase meeskond, pole tal enam midagi teha. Kaheksast Leedu meistriliiga klubist on temaga rohkem või vähem seotud viis. Ka riigi jalgpalliliidu juht Liutaras Varanavicius on üks Romanovi lähedasemaid nõustajaid. Valgevenes sponseerib Romanov Minski klubi MTZ-Ripo.

Abramovitši väiksem koopia

?? Šoti meistriliigat ja karikavõistlusi on juba aastakümneid valitsenud kaks Glasgow? klubi ? Rangers ja Celtic. Ühel hooajal lõpetab üks esimese ja teine teisena. Ülejäänud üheksal klubil tavaliselt kolmandast kohast enamat loota ei ole. Vähemalt praegu troonib aga tabeli tipus hoopis Vladimir Romanovile kuuluv Edinburghi Hearts, mis veel enne märtsikuist ostutehingut ägas 20 miljoni naelase võlakoorma all.

?? Leedust pärit pankur on siiski Chelsea omanikust Roman Abramovitšist kümneid kordi vaesem ja nii pole ka tema raha eest ostetud pallurid kuigi kuulsad. Kreeka koondise kaitsja Pagagiotis Fyssas ja Leedu rahvusmeeskonna ründaja Edgaras Jankauskas võiks ehk siinmail tuntuimad olla.