Kataloogikaubamaja Hobby Hall omanikud on nüüd eestlased, kirjutab Kauppalehti. Soome pereettevõte SGN Group, kellele varem kuulus ettevõttes 46% ettevõttest, müüs oma osaluse maha eestlaste ettvõttele Wraith Invest OÜ, kellele kuulub ettevõte nüüd 100%-liselt.

Senine Hobby Halli Soome haru juht Janne Sorakivi jätkab sellel ametikohal ka pärast omanike vahetumist. Ta asus ametisse selle aasta juulikuus. Novembris Kauppalehtile antud intervjuus rääkis Sorakivi, kuidas ta tahab Hobby Hallist teha suurima veebipoe Soomes. Ka märkis ta, et suudab juba oma esimese ametisoleku aasta jooksul ettevõtte kasumisse viia.

Wraith Invest OÜ on asutatud 2006. aastal, selle põhitegevusalaks ongi jaemüük posti või interneti teel, Eestis teatakse selle tegevust ennekõike Hansaposti veebikaubamaja kaudu. Eestlaste Hansapost ja soomlaste Hobby Hall ühinesid 2018. aasta alguses. Wraith Invest OÜ viimane majandusaruanne pärineb 2016. aastast, kui tema käive oli üle 18 miljoni euro ning kasum ligi 8000 eurot.

Hobby Halli ja Hansaposti ühinemislepingu allkirjastamine 2018. aastal. Fotol istuvad (vasakult) Taavi Rajur ja Pekka Pättiniemi, taga seisavad (vasakult) Urmas Türk, Stefan Nieminen ja Sam G. Nieminen.