Pankrotikaitse annab ettevõttele aega tegevuse ümberkorraldamiseks ning kreeditoridele võlgade maksmise ajatamise plaani koostamiseks.

Lehmani teatel on pank kaotanud USA kinnisvaraturul miljardeid dollareid, kirjutab BBC.

Võimalus, et pank variseb kokku, suurenes nädalavahetusel, kui selgus, et panka osta soovinud Barclays ja Bank of America loobusid ülevõtmisest, kuna USA majandusministeerium keeldus tehingut valitsuse rahaga toetama.

Bank of America oli edukam samalaadses olukorras oleva maaklerifirma Merrill Lynchi ülevõtmisel. Täna hommikul teatati, et 50 miljardi dollari suurune tehing saab teoks ning seeläbi saab Bank of Americast maailma suurim finantsettevõte.

Lehmani läbikukkumine on pannud muretsema teisi turuosalisi. Euroopa ja Aasia aktsiaturud kukkusid kergelt ning dollar nõrgenes euro suhtes.

BBC Põhja-Ameerika majanduskorrespondendi sõnul on politsei piiranud sisse investeerimispanga peahoone New Yorgis ning panga töötajad lahkuvad hoonest, pappkarbid käes.

"Kui mõelda ajaloole - 150 aastat pingutusi ja rasket tööd -, siis see on minu jaoks kõige raskem," ütles üks hoonest lahkunud töötaja.

Pangas töötab üle maailma 25 000 töötajat.