Raha annaks peaminister Mario Montile 12-18 kuud aega, et viia ellu kiireid eelarvekärpeid ja majanduskasvu ergutavaid reforme, "eemaldades võlgade refinantseerimise vajaduse", kirjutas La Stampa IMF-i ametnikele viidates, vahendab BNS.

IMF tagaks laenule 4,0 või 5,0 protsendi suuruse intressi - palju soodsama turgude intressimäärast, mis on kerkinud üle 7,0 protsendi.

Laenu suuruse tõttu oleks IMF-il raske praeguseid ressursse kasutada, nii et uuritakse erinevaid võimalusi, kaasa arvatud võimalik ühine kava koos Euroopa Keskpangaga.

Lehe sõnul võib see plaan käiku minna, sest kui laen antakse IMF-i rangema järelvalve all, saadakse üle ka Suurbritannia vastuseisust raskustesse sattunud riikide aitamisele.

Euroopa Liit ja EKP saatis sel kuul Itaaliasse audiitorid Itaalia rahandust kontrollima ning varsti saadab oma asjatundjad ka IMF, nagu lepiti kokku selle kuu alguses Prantsusmaal G20 tippkohtumisel.

Itaalia endine peaminister Silvio Berlusconi ütles tippkohtumisel, et keeldus rahalisest abist, kuigi IMF-i juht Christine Lagarde eitas seda hiljem.

"IMF-i sekkumine on paratamatu, aga mitte piisav," ütles Brugge Euroopa Kolledži majandusteadlane Paolo Guerrieri La Stampale.

"Varsti on kogu eurotsoonis likviidsuskriisi oht, suveräänsed riigid ja pangad kaasa arvatud," ütles ta.

"Itaalial ja Hispaanial on vaja piisavalt aega, et reformid ellu viia," lisas ta.