Lankotsi sõnul jätkab tänavu pakendatud leiva- ja saiaturg küll langust, kuid Leibur jääb jätkuvalt keskmisest kasumlikumaks toiduainetööstuseks ettevõtteks nii Eestis kui ka Balti riikides.

“Meie tugevus on kaasaegne tehnoloogia, hästi organiseeritud tootmine ning turul toimuvale kiire reageerimine,” nentis Lankots.

Tema sõnul kavatseb Leibur ka edaspidi panustada nii olemasolevatesse kui ka uutesse toodetesse. “Hetkel kasvab näiteks nõudlus bake-off pagaritoodetele ning seda trendi silmas pidades, avas meie emaettevõte Vaasan Grupp juba aasta tagasi Sauel uue külmutatud pagaritoodete tehase, mis võimaldab meil laiendada pakutavat tootevalikut ning turumuutustega paremini kohaneda,” lisas ta.

“Seni on Eesti toiduainetööstus ja tootmisettevõtted pigem puutunud kokku tööjõupuudusega ning usun, et head töötajad pikalt tööta ei jää. Leibur ootab Fazeri endiste töötajate CV-d ning headele spetsialistidele leitakse kindlasti rakendus,” ütles Lankots.

Seoses Fazeri tootmise Eestist ära kolimisest ei näe Leibur ette ka tarneraskusi lõpptarbijale. Lankotsi sõnul on Leibur valmis vajadusel enda tootmismahtu kasvatama.

Leibur annab Eestis tööd üle 300 inimesele. Toodangut valmistatakse Tallinna tehases ja pagaritöökojas Tartus. Leibur varustab oma toodanguga igapäevaselt Eesti, Soome, Läti ja Leedu turgu.

Leibur kuulub rahvusvahelisse pagaritööstuse kontserni Vaasan Grupp, mis on juhtiv pagaritööstus Soomes ja Balti riikides.

Fazer teatas täna, et sulgeb järgmise aasta kevadel oma Tallinna tehase ning koondab ligi 100 tootmistöötajat.