„Eesti suurima ja kõige kauem tegutsenud leivatootjana kanname vastutust, et meie leivad-saiad oleksid võimalikult kõrge kvaliteediga. Oleme tõesti uhked, et ka Eesti leivatööstusel on nüüdsest kogu maailmas kõrgelt tunnustatud kvaliteedimärk,“ ütles alanud aasta algusest Leiburi tegevdirektori kt ametikohale asunud Olli Johansson.

ISO 22000 sertifikaat hõlmab Leiburi Tallinnas asuva tehase toiduohutuse juhtimissüsteemi. ISO 22000 standardi omistamine tähendab, et ettevõte tagab tarbijale toiduohutuse alates tooraine käitlemisest, tootmisest kuni valmistoote üleandmiseni kauplustele-kettidele.

ISO 22000 standard on eeskätt toiduainetööstustele mõeldud juhtimissüsteem, mis ühendab HACCP (riskide ennetamisel põhinev toiduohutussüsteem), head tootmistavad ja kvaliteedijuhtimissüsteemi. Standard tagab ettevõttele süsteemse lähenemise juhtimissüsteemile ja aitab seeläbi tõsta toiduohutuse taset ettevõttes. ISO 22000 standardi järgi auditeerimise ja sertifitseerimise viis läbi Bureau Veritas Eesti OÜ, sertifikaat anti Leiburile üle 7. jaanuaril 2009.

AS Leibur on Eesti juhtiv ja vanim pagaritööstus, kellele kuulub kolmandik siinsest lihtpagariturust. Leibur toodab ligikaudu 50 nimetust pagaritooteid.

Leibur on Eesti Leivaliidu üks asutajaliige. 2007. aastal oli Leiburi netokäive 371 miljonit krooni, ettevõte tootis 25 miljonit kg lihtpagaritooteid. Leiburis töötab 340 inimest.

Leibur kuulub rahvusvahelisse pagaritööstuskontserni Vaasan & Vaasan, mis tegutseb Soome, Rootsi, Norra, Eesti, Läti ja Leedu turgudel.