"Igas sellises ettevõttes, kus töödeldakse ja käsitletakse suuri ressursse on olemas sisekontrolli meetmed. Meil on nad olemas, et jälgida seda, kuidas kasutatakse firma vara ja väärtusi," kommenteeris Lankots, kuidas ettevõtge hoiab ära majanduskuritegevusi.

Lankots tunnistas, et tema ei ole viimaste aastate jooksul ühelgi suure pahatahtlikku kuriteo peale sattunud.

"Ei ole viimastel aastatel pinna peale ujunud või sõrmi taha saanud. Intellektuaalomandikaitse ja ärisaladuste lekitamine on pehmem pool, mida ei anna inventuuriga ja muude finantspõhiste meetmetega kontrollida," lausus Lankots.

Ta lisas, et sellised lekked võivad ilmneda ajas ja neid on keeruline tuvastada. Rääkides lihttöölistest lausus Lankots, et ka nende jaoks on olemas sisekontrolli mehhanismid mille järgi nad kontrollivad, kui palju oleks pidanud toorainet kuluma ning kui palju tegelikult kulus.
"Meil on õigust teha ja teeme pisteliselt lihtsamaid turvakontrolle, kus me väljapääsu juures palume inimestel avada kotte või väravas kontrollime lahkuvate autode pagasiruumi sisu. Pisteliste kontrollidega me üritame asjal silma peal hoida, mis on disiplineeritud toimega eelmeede," märkis Lankots.