Kindlustusselts Leks tahab luua kindlustusketi, mis hõlmaks kõiki Balti riike. Ka ASA Kindlustus soovib aasta jooksul areneda teistesse Balti riikidesse, Ukrainasse ning Valgevenesse kindlustusteenuseid pakkuvaks firmaks.

ASA Kindlustuse peadirektori Sergei Netshajevi sõnul on kindlustusselts pidanud viimase aasta jooksul mitmeid konsultatsioone ja eelläbirääkimisi naaberturgudele sisenemiseks ning nüüd hakkavad mõned neist konkreetsemat ilmet võtma.

Netshajevi sõnul pole veel lõplikult otsustatud, millist taktikat turgudele sisenemiseks kasutatakse. "Nii Läti kui ka Leedu kindlustusturud seisavad suure arengu lävel, mis lähitulevikus on seotud kohustusliku liikluskindlustuse sisseviimisega ja riiklike kindlustusfirmade erastamisega," lisas ta.

Leksil pole juhatuse esimehe Raul Kastani sõnul veel täpset tegevuskava koos peatselt 15 protsenti seltsi aktsiatest omandava Swiss-Rega, kuid selge on, et koostöös laienetakse kõikidesse Balti riikidesse.

Kastan ütles, et läbirääkimisi olulise osaluse müügiks peeti ka teiste edasikindlustajatega, kuid Swiss Re oli ka ise huvitatud otse Balti turule tulemisest. "Meie strateegia vastas Swissi enda strateegiale," seletas Kastan, kuidas valik langes just Leksile.

Swiss tahab Kastani sõnul "tunnetada" Balti turgu, mis seni on paljudele maailmas tunnustatud firmadele tundmatu maa. "Nemad tahavad aru saada ja tunnetada uue turu võimalusi," rääkis ta.

EPL /Baltic News Service