Raul Kastan ütles teisipäeval BNS-ile, et tema juhatuse esimehe volitused lõppesid esmaspäeval, seltsi tegevdirektorina jätkab ta kuni dokumentide üleandmiseni. Kastan ütles, et Leks Kindlustuse uued omanikud (Balti Kindlustuse AS BICO) on talle ühinemise käigus teinud ka tööpakkumise ühendatavsse seltsi, kuid ta ei võtnud seda vastu.

Kastan ütles, et uue ametikoha suhtes ei ole ta kindlat otsust langetanud.

Leks Kindlustuse teatel arutab nõukogu lähiajal uue juhatuse esimehe määramist, kes saab õiguse Balti Kindlustusega ühinemislepingu, ühinemisaruande ja kindlustusportfelli üleandmise lepingu ettevalmistamiseks.

Kastan pidas võimalikuks, et uut juhatuse esimeest Leks Kindlustusele ei määratagi, sest seltsi tööd juhib praegu viieliikmeline juhatus, samuti kulgeb ühendamisprotsess BICO-ga plaanipäraselt ning uude struktuuri kahte juhatuse esimeest vaja ei ole.

Leks Kindlustuse aktsionärid kiitsid esmaspäeval heaks seltsi endise nõukogu liikmete tegevuse 1999. aastal ning vabastasid nad vastutusest 1999. majandusaasta tulemuste eest, teatas selts.

Kastani sõnul on selline formuleering Eestis uudne, kuid suhteliselt tüüpiline välisriikides. "Sellega silutakse kõik nõukogu töised möödalaskmised ja kahjumid," sõnas ta.

Leks Kindlustus lõpetas 1999. aasta 0,1 miljoni kroonise kasumiga. 1998. aasta majandustegevuse tulem oli 66,8 miljonit krooni kahjumit.

Aktsionärid kinnitasid esmaspäeval ka 1999. majandusaasta aruande ja valisid 2000. aasta audiitoriteks Price Waterhouse Coopers audiitorid Urmas Kaarlep ja Tiit Raimla.