Oktoobris läbis Tallinna lennujaama 35 025 reisijat, mis moodustas eelmise aasta oktoobrikuu reisijate arvust 11%.
Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul avaldab koroonasse nakatunute arvu suurenemine Euroopas mõju ka lennuliiklusele.

„Reisivad need, kellel on tõesti vaja seda teha. See on toonud kaasa lennureisijate arvu vähenemise mitte ainult aasta lõikes, vaid ka võrreldes septembrikuuga, kui Tallinna lennujaama läbis üle 45 000 reisija.
Praeguses olukorras tuleb inimesi kiita vastutustundliku käitumise eest koolivaheajal, kui inimesed hindasid olukorda adekvaatselt, puhkasid kodumaal ja lükkasid pikemad reisid edasi,” rääkis Pärgmäe.

„Hoolimata reisijate arvu kahanemisest anname lennujaama poolt jätkuvalt maksimumi, et teenindada olemasolevaid reisijaid nii hästi kui võimalik. Aitame lennujaama poolt ka igati kaasa Eestisse saabuvate inimeste testimise projektile, mille on ka reisijad väga hästi vastu võtnud. Nii saame omalt poolt aidata kaasa sellele, et välismaalt tulevad inimesed on kontrollitud ja positiivsete analüüsitulemuste puhul on võimalik viiruse edasilevikut kiiresti pidurdada,” lisas Pärgmäe.

Regulaarlende teenindas seitse lennufirmat, kuu lõpu seisuga on lennud peatanud Wizz Air, Norwegian, easyJet, Aeroflot, Belavia ja Turkish Airlines. Suurima lennufirmana Tallinnas teenindas Air Baltic oktoobrikuu reisijatest 31%.

Oktoobri lõpus mingi üle talvisele lennuplaanile, mis on suvisest hõredam ja sobitub madalhooaja nõudlusega. Aasta lõpus on oodata ka uusi otseliine, nagu Bergenisse ja Trondheimi Norrasse ning hooajalised lennud Salzburgi Austriasse. Seda kõike muidugi lootuses, et koroonaviiruse levik saadakse selleks ajaks taas kontrolli alla.