Sellest nädalast lahkus asepresidendi kohalt 10 aastat ettevõttes töötanud Leela Lilleorg, järgmisest nädalast lahkub turundusjuht Marina Jõgi. Muu hulgas mullusele tegevuskahjumile viidates vabastati aasta alguses firma juhi kohalt Erki Urva.

Estonian Airi nõukogu esimees Olev Schults ütles juhtkonna muutumist kommenteerides, et see on normaalne, sest ettevõte on nähtav ja muudatused paistavad välja. Kui juhtkonna suutlikkus või visioon ei ole omanike ja nõukogu arvates adekvaatne, peavadki Schultsi hinnangul firma juhtimises aset leidma muudatused.

“Juhtkond ja nõukogu tegid terve eelmise aasta pingutusi Estonian Airi tulevikunägemuse loomiseks nii tiheneva konkurentsi pärast kui ka “päikese all oma koha” leidmise nimel,” ütles ta, lisades et eelmise juhtkonna nägemus ettevõtte arengust ei pakkunud piisavat selgust ega perspektiivi.

Ettevõttele otsib uut juhti Fontes, lisaks laieneb ettevõtte juhatus neljaliikmeliseks. Praegu kuuluvad juhatusse lisaks Thornbechile Michael Olsen ja Vegard Rooth. Käivad ühe eestlasest juhatuseliikme otsingud.

Schultsi sõnul soovitakse edaspidi kulusid kokku hoida. Estonian Air on lubanud pakkuda maist alates turistiklassis söögi ja joogi ostmise võimalust nende senise tasuta pakkumise asemel.