Ühtlasi lähevad kõik 240 Rahvusvahelise Õhutranspordi Assotsiatsiooni (IATA) liiget üle süsteemile, mis võimaldab elektroonilise piletiga reisida.

Põhjused e-piletite kasutusele võtmiseks on efektiivsuse suurendamine, kulude vähendamine ning keskkonnasõbralikkus.

Lennufirma SAS teatas, et ei vaja muutusteks kohanemisaega, kuna juba täna kasutatakse SASi süsteemis 97 protsendi ulatuses elektroonilisi pileteid. Lisaks säilib lennufirmadele soovi korral võimalus pilet välja printida.

SASi sihtkohtade hulgas on kuus linna, mis 1. juuni seisuga ei olnud valmis üle minema e-pileti süsteemile: Cagliari, Lissabon, Malta, Moskva, Split ja Tallinn. Tallinnast ja Tallinnasse saabuvatele reisidele on võimalik väljastada e-piletit kõikidele SK numbrimärki kandvatele reisidele v.a. SK748-SK749 Tallinna ja Stockholmi vahel.

"Hetkel käib süsteemi testimine ning loodame, et e-tähis lisandub ka Tallinn-Stockholmi lennule õige peatselt," räägib SAS Eesti piirkonnajuht Katrin Luhaäär.

„Kuna lennufirmadel on kohustus pakkuda abi reisijatele, kellel ei ole mingil põhjusel võimalik reisida e-piletiga, tõotab üleminekuperiood meie jaoks lisatööd. Me usume siiski, et probleeme ei teki ning meie töötajad tulevad olukorraga kenasti toime,“ ütles SASi elektroonilise piletisüsteemi ekspert Jan Johannesen.