Lennujuht kontrollib tuhandete inimeste turvalist õhkutõusmist ja maandumist ning jälgib õhuruumi. Nad vastutavad selle eest, et lennukid liiguvad sõiduplaanide kohaselt ja turvaliselt. 

Lennuliiklusteeninduse osakonna juhi Üllar Salumäe sõnul kardetakse vahel, et kandideerijatelt oodatakse eelnevat eriväljaõpet ning jäetakse seetõttu CV saatmata. „Tegelikkuses õpetame oma töötajad välja ise, koostöös meie Soome partneriga. Ootame inimeselt head pealehakkamist, meeskonnatööoskust ning inglise ja eesti keele valdamist. Lennujuhi töö on vastutusrikas, kuid huvitav ja väljakutseid pakkuv. Meil on tore nooruslik meeskond, kes hommikuti tulevad tööle nägu naerul," rääkis ta.

Lennuliiklusteeninduse AS on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse kuuluv äriühing. Meie põhifunktsioonideks on rahvusvahelistele standarditele vastava kvaliteetse ja paindlikult kliendi vajadusi arvestava lennuliiklusteenuse osutamine ning lennuohutuse tagamine Eesti õhuruumis. Ettevõtte aktsiate ainuomanikuks on Eesti Vabariik.