Riigile kuuluva Lennuliiklusteeninduse AS-i nõukogu otsustas firma uueks juhiks kinnitada senise asejuhi Tanel Rautitsi, kes hakkab teenima kõrget 77 000-kroonist kuupalka, millele lisanduvad lisatasud. Lennuliiklusteeninduse juhi kohalt lahkus 14 aastat firmas töötanud Jaan Tamm.

Mullu üle 60 miljoni krooni kasumit teeninud eduka ettevõtte juhivahetus ei toimunud siiski intriigideta. 14 aastat firmas töötanud senise juhatuse esimehe Jaan Tamme sõnul venitas firma nõukogu uue juhi määramisega pikalt. Tamm sisuliselt tõrjuti oma ametipostilt.

“Mõni mees teadis juba kevadel, millised kandidaadid on firma juhtkonda koha “broneerinud”,” ütles Tamm, viidates poliitilistele figuuridele, kes konkursisõelal olid. “Aga muidugi on see selline kuulujutt,” lisas ta.

Kuna Tamm kandideeris seegi kord firma juhi kohale ja tema saatus otsustati alles mõni päev tagasi, ei ole mees tegelenud ka uue ameti otsimisega. “Ega ma pole juudi moodi elanud ja töötanud, et mul oleks kohe midagi teisest toast võtta,” ütles ta.

Tamme põhipalk oli tänavu keskmiselt 73 000 krooni kuus. Lahkumisel saab ta nõukogu otsusega kolme kuupalga suuruse hüvitise ehk üle 200 000 krooni.

2005. aastal teenis Tamm koos lisatasudega kokku 1,2 miljonit krooni. Nii kõrged palgad on Lennuliiklusteeninduse AS-i juhtkonnas olnud juba aastaid, jäädes alla vaid Eesti Energia juhatuse palkadele.

Rautits ütles, et riigisektoris on ka kõrgema palgaga juhte ning Lennuliiklusteeninduse AS-is kujuneb palk vastavalt vastutusele – lennuliikluses on kaalul inimeste elud.

Uuest aastast ametisse asuvasse Lennuliiklusteeninduse AS-i uude juhatusse kuuluvad lisaks Rautitsile Marko Otsing ja uue juhatuse liikmena Mati Tarlap, senine firma osakonnajuhataja. 

Lahkumiskingi tegemise asemel soovitab Tamm annetada raha Tartu kultuurkapitali juurde asutatud Otto Tauri nimelisse tulevaste lendurite stipendiumifondi.