„Lennusadama vesilennukiangaaride kui Tallinna rannaala uhkeima arhitektuurimälestise ning ehituslikult väga silmapaistva kompleksi kordategemine avab linnarahvale esiteks juurdepääsu seni suletud miljööväärtuslikule alale ning teiseks saab huviline näha oma aja edumeelse insenerimõtte väljendust, mis on igati unikaalne ka tänasel päeval. Seda kõike täiendab loomulikult meremuuseumi ekspositsioon,“ ütles Nordecon Ehitus ASi juhatuse esimees Priit Jaagant.


Tema sõnul hõlmab vesilennukiangaaride muuseumiks ehitamine aastatel 1916-1917 valminud monoliitsest raudbetoonist hoone restaureerimist, muuseumikülaliste teenindamiseks vajalike ruumide ehitamist, krundi heakorrastust ning välistrasside rajamist. Kolme sfäärilise kupli ja seitsme silindrilise koorikkattega ühekorruselise arhitektuurimälestise hoonealune pind on ligikaudu 6250 ruutmeetrit.


Muuseumikompleks kuulub üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide nimekirja, mille väljaarendamise investeeringute kava on kinnitanud Eesti Vabariigi valitsus. Investeeringukava kaasrahastajaks on Euroopa Regionaalarengu Fond.


Tööd algavad juba sel kuul ning lepingu tingimuste kohaselt valmib kõik 2011. aasta juunis.