Kolm aastat tagasi küsis Oliver Kruuda Alta Capital Partnersilt Kalevi toiduainetetööstuse eest 660 miljonit krooni. Toona jäi tehing katki ja ettevõtte praegust hinda on raske arvutada.

”Hinnad on praegu paremad kui aasta tagasi, aga mis see hind ligikaudu võib olla, seda on praktiliselt võimatu öelda. Seda mõjutab näiteks tehingu struktuur – kas kogu raha makstakse kohe või mitte,” ütles Kristjan Lepik Päevaleht Online’ile.

Teise tegurina tõi Lepik välja Oliver Kruuda muu äritegevuse. ” Tema muude äride käekäik on kindlasti mõjutanud tehingu hinda. Pole teada, kui palju sellest tema otsustas ja kui palju kreeditorid,” märkis ta.

Oma rolli võis mängida ka suurejooneliselt alustatud Kalevi meediaimpeeriumi hale lõpp. ”See võis mõjutaa niipalju, et kui meediaprobleemi poleks olnud, oleks Kruudal olnud rohkem vabadust müügihetke valikul,” selgitas Kristjan Lepik.

Kalev Chocolate Factory teatas täna, et sõlmis müügilepingu Norra kontserni Orkla Soome tütarettevõttega Felix Abba. Tehingu hinda pooled ei avalikustanud.