Ettevõte käive oli 2011/2012. majandusaastal 9,6 miljonit eurot, mis on kolm protsenti suurem kui eelnenud majandusaastal. Müügitulust 47,9 protsenti tuli televisiooni- ja raadioteenustest, 34,5 protsenti multimeediateenustest ning 17,6 protsenti muudest teenustest, kirjutas BNS.

Eestist saadud müügitulu moodustas kogu käibest 67,5 protsenti. Välisturgudest sai ettevõtte suurima käibe Rootsis, 16,3 protsenti kogu ettevõtte käibest.

Eksporditavate teenuste müügitulu suurenes aasta jooksul 56 protsenti, moodustades 33 protsenti kogu müügitulust.

Levira majandusaasta keskmine töötajate arv oli 80. Töötajatele makstud tasu üldsumma oli 1,6 miljonit eurot.

2011/2012. majandusaastal jätkus meediateenuste valdkonna areng ja tulude kasv, mis tasakaalustas tulude langust televisiooniteenuste ja telekomiteenuste segmentides. Seejuures suurenesid meediateenuste valdkonnas kõigi teenuseliikide tegevusmahud, märgib ettevõtte juhtkond majandusaasta aruandes.

2011/2012. aastal tegi Levira 8,1 miljoni euro ulatuses investeeringuid, millest oluline osa läks Tallinna Teletorni rekonstrueerimiseks, digitaaltelevisiooni levivõrkude ehitamiseks ning teleprogrammide väljastuskeskuse laiendamiseks.

Levira maksis dividendidena välja 405 000 eurot, ettevõtte kogu jaotamata kasum on 11,7 miljonit eurot.

Ettevõtte juhtkond märgib aruandes, et järgmise majandusaasta eesmärgiks on ringhäälingu valdkonnas võimaluste otsimine uute HD-teenuste käivitamiseks koostöös partneritega ning kliendiseadmete ühilduvuskontrolli läbiviimine. Meediteenuste osas on eesmärgiks telekanalite väljastuskeskuse laiendamine ja regionaalne areng Kesk- ja Ida-Euroopa riikides. Telekomiteenuste valdkonnas on eesmärk pilvetehnoloogial baseeruvate teenuste väljaarendamine ja müügi käivitamine.

Levira on ringhäälingu-, meedia- ning telekommunikatsiooni ja IT-valdkondade tehnilise infrastruktuuri teenuseid osutav ettevõte, mille kaudu jõuavad Eesti kodudesse erinevad tele- ja raadiokanalid. Levira aktsionärid on Eesti riik osalusega 51 protsenti ning Prantsuse ettevõte TDF osalusega 49 protsenti. Levira konsolideerimisgrupi koosseisu kuuluvad SA Tallinna Teletorn ja Eesti Digitaalringhäälingu OÜ.

Levira majandusaasta algab aprillis ja lõpeb märtsis.