Klientidele kõnealused arengud muutusi kaasa ei too, kinnitab LHV Group.

Mullu LHV Groupi kapitalist ja käibest ligikaudu kaks kolmandikku moodustanud ning nüüdsest iseseisev riskifondide halduse ja ettevõtete finantsnõustamisega tegelev AS LHV Financial Advisory Services hakkab kuuluma kaheksale partnerile.

Nendeks on Joel Aasmäe, Tonis Haavel, Lauri Isotamm, Tarmo Jüristo, Heikki Källu, Taavi Lepmets, Rain Tamm ja Tonno Vähk. Lisaks kuulub FAS-i meeskonda kaks partnerit Leedus (Karolis Pocius ja Šarunas Skyrius) ning ligi 30 töötajat Eesti, Läti, Leedu ja Ukraina esindustes.

Balti jaeturul investeerimisteenuseid ja portfellihaldust pakkuva AS Lõhmus Haavel & Viisemann omanikuna jätkab Rain Lõhmusele ning Andres Viisemannile kuuluma hakkav LHV Group. Jaeteenuste üksuse juurde jääb ka osalus pensionifonde valitsevas AS-is LHV-Seesam Varahaldus.

Ärisuundade eraldamise põhjusena nimetab LHV Group finantsnõustamise isikutekeskset ja keskendumist nõudvat iseloomu, mis eeldab teistsugust äri- ja juhtimismudelit kui kapitalimahukam ning laiale turule keskenduv jaeteenuste üksus.