LHV 2015. aasta teise kvartali konsolideeritud kasum oli 3 miljonit eurot, mis on 2,1 miljonit eurot vähem kui 2015. aasta I kvartalis ja 1,4 miljonit eurot rohkem kui II kvartalis aasta tagasi. Pank teenis sellest 1,8 miljonit (võrdluseks 2014. aasta teises kvartalis 1 miljonit), varahaldus 1,2 (0,8) ja Leedu äriüksus 0,2 miljonit eurot (0,1). LHV Groupi teise kvartali omakapitali tootlus aastasel baasil oli 17,9%.

„Aasta esimene pool oli LHV jaoks üsna hea ning enamus ettevõtte seatud eesmärke on täidetud. Vähesel määral mõjutas LHV majandustulemusi negatiivselt hinnakorrektsioon võlakirjaturgudel, teisalt oli positiivne aktiivne laenutegevus,“ rääkis LHV Groupi juhataja Erkki Raasuke.

Teises kvartalis teenis LHV Group 8,8 miljonit eurot konsolideeritud puhastulu ehk 26% rohkem kui aasta tagasi. Kulud olid samas 5,6 miljonit eurot ehk 10% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Laenude allahindlusi tehti mahus 0,1 miljonit eurot.

LHV Groupi hoiuste maht kasvas teises kvartalis 4% 510 miljoni euroni. Laenude maht kasvas samal ajal 9% 358 miljoni euroni. LHV hallatavate fondide maht kasvas 1% võrra 528 miljoni euroni.

„Balti riikide majanduskeskkond oli teises kvartalis stabiilne. Rohkem kui aasta kestnud deflatsioon on lõppemas ning asendumas väikse inflatsiooniga,“ kommenteeris Erkki Raasuke. „Kuna kohalik tootlikkuse kasv on aeglane, olukord eksporditurgudel ei ole paranenud ja investeeritakse võrdlemisi vähe, siis ei ole lähiajal oodata majanduse kasvu hoogustumist. Riskid väliste šokkide osas püsivad, aga nendega õpitakse järjest paremini elama. LHV positsioon 2015. aasta suhtes on mõõdukalt optimistlik,“ lisas Raasuke.