Juhul kui kohus selle kinnitab, tähendab see muuhulgas, et SEC ei taotle edaspidi nende LHV varade külmutamist, mis asuvad väljaspool USA-d ning samuti nõustub SEC sellega, et LHV jätkab oma igapäevast äritegevust, teatas Delfile LHV.

Põhimõttelise kokkuleppeni jõudmine tähendab seda, et varem 8. novembrile planeeritud kohtuistung jääb ära, kohtunikule esitatakse kinnitamiseks ainult kokkulepe.

LHV järgmiseks sammuks on edastada SEC-ile kogu info, mis on vajalik külmutatud arvete vabastamiseks. Ühe LHV-d USA-s esindava Shearman & Sterling LLP advokaadi Piret Loone sõnul ei ole praegu veel võimalik öelda, milliseid arveid ja millal arveid aresti alt vabastatakse, kuid töö selles suunas käib. “Tänane põhimõtteline kokkulepe, mida kohus peab veel kinnitama, on oluline samm edasi, kuid see ei garanteeri veel häid uudiseid arvete vabastamise osas,” lausus ta.

LHV Grupi juhatuse esimees Rain Tamm on kinnitanud, et LHV soovib teha “resoluutset koostööd” nii Eesti Finantsinspektsiooni kui ka USA väärtpaberikomisjoniga selleks, et selgitada välja kõik LHV suhtes kerkinud süüdistustega seotud asjaolud.