„Oleme saavutatud tulemustega rahul,“ kommenteeris aruandes tulemusi tegevjuht Erkki Raasuke. „Nii LHV Pank kui LHV Varahaldus tegid väga korraliku tulemuse ja samaaegselt tugevdasid oma positsioone edasiseks äri kasvuks.“

Panga kasum oli kolmandas kvartalis 2,2 miljonit eurot. Head kasvu näitasid nii neto intressitulud kui neto teenustasutulud. Klientide aktiivsus oli läbi suvekuude kogu aeg kõrge. Augusti lõpus avas pank oma sularahaautomaatide võrgu ja tõi turule uue mobiilipanga.

Panga laenuportfell kasvas kolmandas kvartalis 38 miljonit eurot ja jõudis 393 miljoni euroni. Krediidikvaliteet on püsinud endiselt tugevana.

Tasakaalustatud kasvu kaalutlustel on otsustatud olla mõneti valivam uute kinnisvaraarenduste finantseerimisel. Panga hinnangul on plaanitava elukondliku- ja ärikinnisvara hulk piisavalt suur, et oodata müügiperioodide pikenemist ja survet hindadele.

Klientide hoiused kasvasid kvartaliga 77 miljoni euro võrra ja jõudsid kvartali lõpuks 594 miljoni euroni.

Varahalduse kasum oli III kvartalis 1,2 miljonit eurot. Hoolimata fondide mahu järjekindlast kasvust on varahalduse kasum olnud samas suurusjärgus neli viimast kvartalit. Alates 2015. aasta augustist rakendusid Eesti kohustuslike pensionifondide teenustasudele uued piirangud.

Mida suuremaks kasvab fondide maht, seda rohkem langevad klientide poolt tasutavad teenustasud protsentuaalselt fondide mahust. See avaldas mõju ka varahalduse tulemustele ning langetas augusti teenustasutulusid märgatavalt.