Lingile klõpsates avaneb aken, mis meenutab pangakontole parooliga sisenemist. Kui inimene sisestab sinna oma kasutajanime ja salasõna, need salvestatakse.

Pangal on 24 000 internetipanga klienti.

Pank palub klientidel oma andmeid LHV panga sisselogimist meenutavale tundmatule veebilehele mitte sisestada, sest kiri pole seotud LHV pangaga.

„Meil ei ole hetkel teada, palju on kõikide kirja saajate hulgas LHV kliente. Niipalju teame, et suur osa saajatest ei ole LHV kliendid. Kuna kiri on ingliskeelne, siis enamik inimesi mõistab, et see ei ole saadetud LHV pangast. Hetkel pole meil ka infot, kas keegi on oma andmeid jaganud,” ütles LHV panga turundusjuht Andres Kask.

LHV pank kinnitab, et kõnealust teadet ei ole saatnud pank ja tegemist on pettusega, sest pank ei küsi kunagi meili teel kliendi käest turvatunnuseid. Samuti kinnitab pank, et nende andmebaasi pole varastatud.

„Oleme hoiatanud oma kliente ja teavitanud avalikkust. Asja uurib meie IT-osakond. Taoline e-kirja teel andmete kogumine on üsna tavapärane spämmimise viis,” selgitas Kask.

Seni pole teada, kes on kirjad saatnud, kuid tema motiiv on pääseda ligi LHV panga klientide kontoandmetele. Ehkki kiri oleks justkui saadetud aadressilt info@lhv.ee, ei tohiks avada selles olevat linki ega sisestada oma pangaandmeid. Delfi