Müügilepingu kohaselt läheb uuele omanikule üle kogu LHV Panga Soome filiaali äritegevus koos kõikide varade ja kohustustega. Tehing hõlmab töölepinguid 8 töötajaga ja lepinguid kolmandate osapooltega. Omanikku vahetava laenuportfelli suuruseks on ligikaudu 15 miljonit eurot, teatas LHV.

Ostjaks on Rootsi ettevõte JSM Financial Group AB, mis tegutseb Rootsi väikelaenuturul ja otsustas Soome turule laieneda tütarettevõtte Cashbuddy Oy kaudu. JSM Financial Group AB võlakirjad on noteeritud NASDAQ Stockholmi börsil.

"LHV Panga jaoks on tegemist edulooga," ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu. "Sisenesime Soome turule 2010. aastal, kui ostsime ühe sealse väikelaenuportfelli. Viie aastaga restruktureerisime kogu tegevuse ja ehitasime üles korraliku platvormi äri kasvatamiseks. Saame Soome äritegevuse müügist täiendava kasumi, mida kavatseme edasi investeerida meie pangateenuste kasvatamiseks Eestis ning äri laiendamiseks Lätis ja Leedus. LHV Panga peamine fookus on eelkõige Eestil ja Baltikumil," lisas Kilu.