SEC esitas novembri algul USA kohtule hagiavalduse, milles süüdistatakse LHVd, Lepikut ja Peeki teabevargusega ebaseadusliku tulu teenimises enam kui 100 miljoni krooni ulatuses.

Lepiku advokaadi Marti Hääle sõnul otsustas USA kohus seejärel küll külmutada raha kontodel, mis võisid olla seotud süüdistusega, ent pole siiani esitanud mingisugust tõendusmaterjali, et teabevargus tõepoolest aset leidis, kirjutab Eesti Päevaleht.

“USA kohtus tegeldakse hetkel võimaliku haginõude tagamisega, mitte sisuliselt hagi enesega,” ütles Hääl. Sellest tulenevalt on tema sõnul ka Eesti avalikkuses palju kära olnud selle üle, justkui keegi oleks juba süüdi mõistetud, samas pole süüdistust puudutavate sisuliste aruteludeni veel jõutudki.

SECi jurist Amy Greer ütles, et senini pole selge, kui suures summas USA aktsiaturgudelt ebaseaduslikku tulu teeniti ning millist informatsiooni selleks kasutati. “Asjad liiguvad üsna kiiresti, ent mitte piisavalt kiiresti, et saaks anda sisulisi selgitusi tõendusmaterjali kohta,” ütles Greer.

Tema sõnul on SEC oma süüdistuses täiesti kindel, aga asja menetlus võib võtta mitu kuud aega. “Meil on kindlad tõendid, et süüdistatavad häkkisid Business Wire’ andmebaasidesse,” ütles Greer.

“Aga tuleb aru saada, et tegemist on väga komplitseeritud petuskeemiga, lisaks pärsib asja menetlemist keelebarjäär — kõik dokumendid tuleb tõlkida,” lisas ta.