"Töötajaskonna ametiühingustumine tähendab reeglina ettevõtete jaoks paindlikkuse vähenemist ja personalikulude suurenemist. Vaevalt ka Tallink selles osas erand on. Kuigi kogu kontserni seisukohast jääb see võimalik negatiivne mõju ilmselt väikeseks, siis konkreetselt Tallinki hotelliäri kasumlikkus võib sellest tulenevalt tuntavalt väheneda," ütles LHV Panga analüütik Joonas Joost BNS-ile.

"Kuna ma täna ei tea, millised on või saavad olema ametiühingu nõudmised hotellipersonali töötingimuste osas, siis on võimatu öelda täpselt millist mõju see Tallinki tulemustele võib avaldada ja millal," lisas ta.

Kuigi Tallink Gruppi aruannetes ei ole eraldi hotellide personalikulusid välja toodud võib Joosti hinnangul personali struktuurist järeldada, et hotellipersonali kulud ei moodusta väga suurt osa kogu kontserni tegevuskuludest jäädes suurusjärku umbes 1 protsent.

Esmaspäeva hommikul teatas EMSA, et Tallink Gruppi kuuluva TLG Hotellid OÜ töötajate koosolekul moodustati EMSA TLG Hotellid osakond ning valiti kaks usaldusisikut ja peausaldusisik,kelle volitused kestavad kolm aastat.

Ametiühinguga on liitunud enam kui pooled Tallink City hotelli töötajatest ning pea kolmandik Tallink Spa Conference Hotelli töötajatest. Liikmeskond on viimastel nädalatel oluliselt kasvanud ka Tallink Pirita Spa Hotellis.

TLG Hotellid said mullu 21,9 miljoni eurose käibe juures 177 000 eurot kasumit. Ettevõtte majandusaasta aruandes esitatud andmete kohaselt töötas ettevõttes keskmiselt 424 töötajat, kelle palgakulu ulatus 3,76 miljonit, mis teeb keskmiseks brutokuupalgaks 739 eurot.