Allkirjastatud lepingute tulemusena omandab LHV Varahaldus Seesam Varahalduse aktsiate kogupaki ning Seesam Elukindlustuse AS 34protsenti LHV Varahalduse aktsiatest. Peale tehingute heakskiitmist finantsinspektsiooni poolt alustatakse ettevõtete ühendamist.

Kuue pensionifondiga saab ühinenud firma hallatavate fondide arvu poolest võrdseks suurima fondihalduriga Eestis ning pensionifondide varade mahu poolest neljandaks, olles suurim mittepangast pensionifondihaldur, märgib LHV Varahaldus pressiteates.

LHV Varahalduse juhataja Tõnno Vähi sõnul lubab liitumine pensionifondide varasid efektiivsemalt hallata ning klientidele on võimalik pakkuda suuremat ja mitmekesisemat fondivalikut.

Ka Seesam Elukindlustuse juhatuse esimehe Erki Kilu tähendusel avardab liitumine mõlema firma klientide valikuvõimalusi. “Seesam Elukindlustus on otsinud võimalusi ettevõtte arendamiseks ja tooteskaala laiendamiseks. Ettevõtete ühendamisel saame hakata pakkuma oma klientidele lisaks III samba pensionikindlustusele nüüd ka vabatahtlikku pensionifondi,” märkis Kilu.

Mõlema firma pensionifondide tegevus jätkub klientide jaoks endisel viisil.