Laenuportfelli maht on ligi 470 miljoni eurot, millest 97% moodustavad 10 800 kliendi eluasemelaenud. Pangad kavatsevad lepingu allkirjastada kolmapäeval, teatas teatas Danske Bank.

Enne tehingu lõplikku toimumist pole klientidel vaja midagi ette võtta ja nende laenulepingud ning -maksed toimivad samamoodi nagu seni.

Kui laenuportfelli müük ametlikult teoks saab, võetakse panga lubaduse kohaselt klientidega ühendust ja täpsustakse kõiki üleviimisega seotud asjaolusid ning selgitatakse kuidas see edaspidi mõjutab nende laenulepingute teenindamist.

Tehingu osalised loodavad viia tehingu lõpule 2019. aasta sügisel, kui on määratud kindlaks tehingu lõplik maht ja hind. Tehingu lõpule viimise eeltingimus on Konkurentsiametilt loa saamine.

„2019. aasta 19. veebruaril andsime teada, et lõpetame pangandustegevuse Balti riikides. Tänane kokkulepe on oluline samm selle eesmärgi suunas ja hea lahendus tehinguga seotud eraklientidele,“ ütleb Danske Banki Balti panganduse ja Venemaa äriüksuse juht Frederik Bjørn.

Danske Banki Eesti filiaali klientide laenulepingute tingimused ei muutu Bjørni kinnitusel laenude automaatse üleviimisega, kui just klient ise ei soovi oma lepingusse muudatusi teha.