Salva Kahjukäsitlejad registreerisid tavapärase 8-10 teate asemel esmaspäeval ja teisipäeval 30 kahjuteadet päevas. "Tüüpiline õnnetus oli tagant otsasõit või kõrvalteelt peateele sõit. Pea kõik õnnetused toimusid ristmikel," ütles Salva Kahjukäsitluse juhataja Kaupo Kaareste.

Kaareste sõnul oli selline töömaht väikefirmale viimase pooleteist aasta raskeim. "Rahaliselt jäid liikluskahjud väikeseks. Oma teateid esitasid nii ise süüdi jäänud autojuhid kui ka need, kellele otsa sõideti," märkis ta.

Seesam sai esmaspäeva ja teisipäeva jooksul ainuüksi Tallinnast 66 kahjuteadet. "Esmaspäeval võtsime Tallinnas vastu 40 nõuet, senine päevarekord Tallinnas oli 37," ütles sõidukikindlustuse osakonnajuhataja Ly Jõhvik.

Jõhvika sõnul on kahjude kasv seotud libeda tee ja pikemas perspektiivis ka kindlustuse kasko-portfelli suurenemisega.

Sampo Kahjukäsitlus registreeris esmaspäeval 80 kahjuteadet. Ka Bico-Leksi hoov oli õnnetusse sattunud esmaspäeval-teisipäeval autodest pidevalt täis.

Oluliselt rahulikum oli Liikluskindustusfondis, kuhu reedest alates jõudis 25 kahjuteadet. "Libedal ajal on inimesed vast ettevaatlikumad. Viletsamate autode omanikud võibolla üldse ei läinud sõitma," uskus kahjukäsitleja.

Vaid ettevõtete autosid kindlustava Zürich Kindlustuse kahjukäsitlejad võtsid möödunud päevade jooksul vastu mõne üksiku õnnetusteate. "Hullumaja meil ei ole, sest klientide ring on suhteliselt valitud."

Piret Peensoo