Viimase kahe päevaga on Lidl pannud töövahendusportaali CV-Keskus üles neli töökuulutust, millest selgub, et Baltikumi turul esimesi samme tegev Saksa jaekett otsib Eestisse nüüd ostujuhti, ostuspetsialisti, raamatupidamisseptsialisti ja assistenti.

Aasta alguses otsis ettevõte Eestisse kahte esimest töötajat: piirkonna juhti ja juristi. Juunikuus jätkas Lidl juristi otsingut, suurendades nende arvu juba kahele. Töökuulutustest selgus, et neid otsiti tulevaste töötajate lepingulise küsimuste ja andmekaitse teemadega tegelema.

Nüüd lubab Lidl Eesti OÜ oma värskeimates tööpakkumistes, et pakub uutele töötajatele konkurensivõimelist töötasu ja kõiki teisi suurettevõttega kaasnevaid sotsiaalseid hüvesid, huvitavat tööd ja suurepäraseid töötingimusi.

Ostujuhilt nõuab ettevõte vähemalt 3-aastast töökogemust valdkonnas, pakkudes samas täielikku otsusõigust tootevaliku osas. Küll aga peab inimene, kes sellele kohale valitakse, olema valmis kuni 14-kuuliseks väljaõppeks välismaal, peamiselt Leedus, kus Lidl on oma juba oma esimesed kauplused piirkonnas avanud.

Viimaseks peavad valmis olema ka tulevane Lidl Eesti ostuspetsialist ja raamatupidamisspetsialist. Kuigi assistendil seda tingimust seatud ei ole, on tema tööülesannete hulgas näiteks kinnisvarapakkumiste töötlus, sisestamine ning kinnisvaraosakonna töötajate igakülgne abistamine.

1973. aastal tegevust alustanud Saksa jaekett on tänaseks Balti riikidest tegevust alustanud Leedus, Lätis ja Eestis käivad ettevalmistused turule sisenemiseks. Lätis alustas ettevõte hiljuti Merko Ehituse abil ka kohaliku logistikakeskuse ehitust, Eestis on ostnud mõned krundid, kuhu tahab poed püsti panna.