Täna toimub Nõmme linnaosa valitsuses Lidli kaupluse detailplaneeringu arutelu. Kauplusekett soovib poe rajada Laagrisse Pärnu mnt 554, mis on konkureeriva Säästumarketi lähedal.

Samas on OÜ-l Ruum ja Maastik töös veel kahe Lidli kaupluse planeeringud, neist üks Mustamäel ja teine Lasnamäel. OÜ Ruum ja Maastik esindaja ütles Eesti Päevalehele, et Mustamäele kavandatakse Lidli kauplust Laki tänava ja Tammsaare tee ristile, planeering on esimese kooskõlastusringi edukalt läbinud. Lasnamäele kavandatakse Lidli kauplust aadressile Pae tänav 2.

Eelmine loobus

Nõmme arhitekt Anne Siht märkis, et Lidli Laagri kauplust kavandatakse alale, kuhu esialgse plaani kohaselt pidi ehitatama majutusasutus kaugsõidukijuhtidele. Ent kuna arendaja sellest ideest loobus, otsustas maatüki kasutusele võtta Lidl Eesti OÜ. Siht lisas, et arhitektina ei ole ta päri planeeringu selle osaga, mis tähendaks Laagris üsna paljude kuuskede mahavõtmist.

Lidli näol on tegu Saksamaa päritolu jaekaubandusketiga, mis kontseptsioonilt sarnaneb eestlastele tuntud Säästumarketiga. Ettevõte on viimastel aastatel jõuliselt sisenenud Põhjamaade turule, samuti on poekett juba mitu aastat otsinud Eestis sobivaid kaubanduspindu.