2016. aasta 7. jaanuaril saatis Anthony Levandowski Google’i asutajale ja selle emafirma Alphabeti tegevjuhile Larry Page’ile e-kirja, millega soovis talle head uut aastat, juhtides samal ajal tähelepanu ka isesõitva auto projektiga seotud probleemidele, kirjutab Business Insider. „Me oleme kiiresti kaotamas oma tehnoloogilist eelist,” rõhutas ta, viidates Google'i autonoomse sõiduki projektile Chauffeur.

Ta meeskond oli selleks ajaks kulutanud seitse aastat ja miljardeid dollareid toote arendamiseks, mis oli veel kaugel turukõlbulikkusest. Nii tema kui mõned ta lähimad kolleegid olid veendunud, et kõigi seniste ebaõnnestumiste taga on Levandowski kunagine ülikooli toakaaslane, selleks ajaks aga suurima rivaaliks kujunenud Chris Urmson, kes oli meeskonnas juhtrolli enda kätte haaranud, samas oli uue tehnoloogia juurutamisel liiga ettevaatlik, mistõttu hakkasid konkurendid oma sõidukite arendamisel neile järele jõudma. 

Küll aga olid Google’i isesõitvat autot arendava meeskonna probleemid oluliselt sügavamad ja ei piirdunud üksnes Urmsoni liigse ettevaatlikkusega.