Uuringu läbiviija Eestis, konsultatsioonifirma Fontese uuringute ärisuuna juhi Kristi Kiitsaku sõnul võib julgelt juurde arvata veel 30 organisatsiooni. “Nad ei ole tänaseks oma osalemist veel lõplikult otsustanud, kuid meie hinnangul tasub neilt jaatavat vastust oodata,” sõnas Kiitsak. Et üldse analüüsi teha, on uuringuks vaja vähemalt 50 organisatsiooni osavõttu.

“Meeldiv üllatus on see, et osalemiseks on end kirja pannud organisatsioone üle Eesti, nii Ida-Virumaalt, Lõuna-Eestist kui ka Tallinnast,” ütles Kiitsak. Sealhulgas on esindatud nii eraettevõtted kui ka riigiasutused.

Parima tööandja uuringu “Best Employers in Europe” arvuliste tulemuste põhjal moodustatakse iga riigi parimate tööandjate pingeread. Neist 5-7 parimat esitatakse edasi järgmisesse vooru, kus erapooletu juhtimispraktikutest ja -teoreetikutest koosnev rahvusvaheline ekspertgrupp selgitab välja Euroopa parima tööandja. Nii moodustuvad tööandjate pingeread iga osaleva maa kohta ning üks Euroopa parimate tööandjate pingerida. Parimad avalikustatakse kõigi uuringus osalenud riikide meediakanalites ja võetakse kokku Euroopa edukate organisatsioonide juhtimistavade aruandes.

Uuringut korraldab rahvusvaheline konsultatsioonifirma Hewitt. Eestis koordineerib seda Fontes koostöös Personalitöö Arendamise Ühinguga PARE, Eesti Juhtimiskvaliteedi Keskuse ja Eesti Päevalehega.

Uuringu eesmärk on kirjeldada heade tööandjate profiile inimressursside juhtimise osas.