"Eelarves on kõik üsna tasakaalustatult jaotatud. Kõik on teinud kompromisse ja koalitsioonilepinguga on ka suured lisakulud ära otsustatud, lastetoetus näiteks ja tööjõumaksude alanemine," kommenteeris rahandusminister.

Ligi kinnitas, et arutelud on seni olnud väga viisakad ning seda on olnud ka ministeeriumide lisataotlused. "Neid on ikka realistlikul toonil esitatud. Realistlikumates summades kui võiks karta enne valimisi," rääkis minister.

Rahandusministri sõnul ta ei usu, et kellelgi oleks mõtteski asja teravaks ajada. "Ei ole ju rahamasinat kuskil, majandusprognoosid lähevad alla. Peame pöialt, et ei peaks saavutatus tagasi minema," lootis ta.

Suuremad teemad aruteludel on rahandusministri sõnul see, et mis juhtub palkadega. "Riigisektoris töötavad ka lihast ja luust inimesed, enamasti kõrgelt haritud. /.../ Rohkem tuleb anda neile, kelle palgad on mahajäänud või haridustasemaga võrreldes liiga väiksed," lisas ta.

Rahandusministeeriumi esitatud eelnõu järgi kasvab riigieelarve kulude maht tuleval aastal orienteeruvalt 4,5 protsenti ehk ligi 363 miljoni euro jagu võrreldes tänavusega. 2015. aasta riigieelarve kulud on esialgse kava järgi 8,42 miljardit eurot võrreldes tänavuse riigieelarve 8,06 miljardi eurose kulude mahuga.

Peale selle on ministeeriumid esitanud lisataotlusi kõigi peale kokku 258,8 miljoni euro jagu. Seda on vähem kui 2013. aasta eelarvele esitatud lisataotlused 327,2 miljonit eurot või möödunud aasta sügisel 2014. aasta eelarvele esitatud lisataotluste kogusumma 575,5 miljonit eurot.