"Eelmise aasta kriteeriumi täitmises olen ma päris kindel. Selle aasta osas peaks olema varu veel suurem," kinnitas Ligi täna riigikogu infotunnis esinedes.

keskerakondlane Inara Luigas tahtis Ligilt teada, millised on kõik Eesti riskid euroalaga ühinemiseks ning kas on võimalik nende riskide realiseerumine.

Ligi sõnas, et sellest, kuidas riskide maandamine toimub, võikski jääda rääkima. "Me oleme ju teie nähes eelarvega aasta jooksul väga palju tööd teinud. Alates sügisest on eelarve jooksvalt ülejäägis ja defitsiit väheneb," tõi ta näiteks.

"Me oleme teie toel ka ju võtnud paar lisaeelarvet vastu, mis, tõsi, ei lahendanud kogu ülesannet ja kus poliitilised kokkulepped ei olnud piisavad. Küll aga nende hilisemate sammudega oleme maksulaekumised valitsuse eelarve osas saanud sajaprotsendiliseks ja muid meetmeid, küll monitoorimist, kontrollimist, hoiatamist, lihtsalt kokkuhoidu valitsuse otsustega on olnud väga palju ja seadusemuutmisi. Eelmise aasta kriteeriumi täitmises olen ma päris kindel. Selle aasta osas peaks olema varu veel suurem."

"Kuid ma ei usu, et me saame leppida defitsiidi kui sellisega üldse, et me saame nüüd öelda, et me oleme oma tulemuse saavutanud, et selle tulemuse nimi on euro. Ei, me peame taastama oma eelarvepoliitilised hoiakud," lõpetas rahandusminister.