"Ülevaatamine on loomulik protseduur uue valitsuse puhul. Aga järeleandmise ruumi minu arvates pole, on võimalus teatud sisemisteks kohendamisteks. Abistavate riikide kannatus on pingul ja see on esimene sõnum Kreeka uuele valitsusele," kommenteeris Ligi BNS-ile.

Ligi väljendas põhimõttelist toetust hoiakule, et lisaaega ei peaks Kreekale andma. Samas märkis ta, et enne värsket analüüsi ja läbirääkimisi on küsitav sõnastada kategoorilisi positsioone.

Rahandusministrite neljapäevane otsus Hispaania pankade päästmiseks kiiresti tegutseda väljendab Ligi sõnul pretensiooni taotlusega venitamise ja numbrite nappuse pärast.

Ligi kommenteeris ka küsimust, kas abi Hispaaniale peaks tulema Euroopa Finantsstabiilsusfondist (EFSF) või Euroopa Stabiilsusmehhanismist (ESM). "Algusest peale räägime mõlemast, sest ESM-i käivitumine võib venida ja algus jääda EFSF-ile," märkis minister.

Ligi osales neljapäeval Luksemburgis euroala rahandusministrite kohtumisel ja võtab reedel osa Euroopa Liidu rahandusministrite nõukogu ECOFIN koosolekust.