"Minu lugupidamine üldiselt nende esindajate vastu kukkus järsult, ma praegu taastan seda ja ausalt öeldes päris raskelt läheb. Nii palju lolli juttu nii tühja asja pärast on ikka raske tekitada, nagu on tekitatud, kusjuures kõik need argumendid on ükshaaval ära kukkunud," pahandas Ligi vastuseks.

"Ma toon ühe drastilise näite. Ma olen ükshaaval kohtunud kõigiga, nii tegevjuhtide kui ka esindajatega, käinud tööandjate volikogus, käinud debatil, kus on mitmed ametiühingutegelased. Viimane argument, mis nagu pudenes, oli see väide, et aga kui see raha on teie riigikassas, siis me ei saa sealt enam majaehituseks raha võtta," rääkis Ligi.

"Issand jumal, pole midagi sellist! Ehitage, kui te nii kõvad olete, ehitage maju. Alati ju võite minna panka ja oma raha küsida. Täpselt samuti esitate nõudmise riigikassale ja see raha tuleb," lubas rahandusminister.

"Miks teil on vaja teenida Soome ja Prantsuse panka? Miks teil on vaja teha keerulisemat raamatupidamist? Miks teil on vaja pangaülekandeid teha, mis me teie eest teeme? Miks teil on vaja neile teenustasusid maksta? Ma ei saa sellest aru. Miks teil on vaja finantsriski? Väärtpaberiturg võib minna miinusesse ja riigikassa on seadusega sunnitud selle miinuse neile kinni maksma," kinnitas Ligi.

"Ei, parem on öelda, et vot selleks me seal istumegi, et mängida väärtpaberiturul ja tunda ennast selle raha omanikuna. See on suhteliselt küüniline lugu ikka küll, kui riigi üks käsi ütleb, et teate, mina olen nii iseseisev, et minul on omad huvid ja ma lähen nüüd minema, tegelen oma asjaga. Tulemus on see, et mõlemad kaotavad, nii see keha kui ka käsi, kumbki pole üksi eriti elujõuline. Ainult selleks see käsi on, et teha riigi asja ja nüüd järsku selgub, et hoopis huvigruppide asi on," rääkis rahandusminister.