"Olgu siis faktid. Jüri on nõukogu juhtinud terve igaviku, aga osanud koalitsiooni kevadel välja vihastada avalike kommentaaridega koalitsioonilepingu aadressil. Ma olen ta kriitikat sisuliselt jaganud ja kõvasti omadegagi vaielnud, millest on olnud palju abi. Aga mitte Jürile, kes pidas enda partneriks ajakirjandust," kirjutab Ligi.

Uus Tööandjate liidu kandidaat olemas

Samuti pole rahandusministril midagi selle vastu, kui värske nõukogu liige Erkki Raasuke võtaks Jüri Käo esimehe koha üle. Samas jätkab ta ka Käo kritiseerimist.

"Jüri oli see, kes ütles esimesena mulle, et on ise ammu lahkumisele mõelnud. Kuna ta nüüd EPL-is väidab, et tema väljavahetamine pole toimunud piisavalt kiiresti, siis täpsustan: mitte mina pole olnud suvel Hispaanias, olen olnud Eestis tööl. Ütlesin talle kohe, et ootan lahkumisavalduse (mida kahetsen) rahuldamiseks tööandjatelt asendust ja küsisin seda ka kirjaga. Alles eile õhtul sain talt teada, et mitteametlik kandidaat on vist olemas."

Ligi jätkab:"Ja ootan ka koalitsioonipartnerilt, et ta esitaks inimese, kellel pole huvide konflikti. See ei maksa, kui need kõrvaldatakse formaalselt, vaja on ka kinnitust, et pole ka varjatut, mis taastub tulevikus. Seega endiselt: nõukogu saab täiskoosseisu esimesel võimalusel."

Tänane Ärileht kirjutas, kuidas Eesti Energia nõukogust lahkub järjest liikmeid, kuid nende asendamine venib. Samal ajal peaks nõukogu tegema aga väga konstruktiivset tööd leidmaks riigi energiafirmale järgnevaks viieks aastaks parimat juhatuse esimees, kelle õlule pannakse mitmete strateegiliste otsuste tegemine.