"Mäletan. Ta tõepoolest ei vaadanud isegi otsa. Mõtlesin, et rahandusministrina tekib temaga hingeline side, saame vahetada infot, ta võtab sõna ja on kohal. Ei oodanud ära. Siiski sain teada ka me hingesugulusest," kirjutab Ligi.

Järgnevalt meenutab Ligi aegu, kui töötas näiteks Kaubandus-Tööstuskoja Saaremaa osakonna juhatajana ja tundis end mõttetuna. "Raiskasin ise Vene ajal ja Eesti algul aastaid teadmatuses, milleks mind vaja on. Tegelikult polnudki. Mu elu suurimaid lollusi oli öelda see ühel koosolekul klientide juuresolekul ka välja, et tegelikult pole mõtet ka sel organisatsioonil, iseäranis tema Saaremaa filiaalil minu isikus, kui meil pole klientidele pakkuda midagi. Kasutu olin veel mitmes ametis nagu olid ka ametid. Aga raputasin end õppimisega ja ärkamisaeg ja perekond äratasid minugi üles," kirjutab endine rahandusminister.

"Peaministritega kohtumisest ei osanud ma muidugi unistadagi, aga hiljem selgus, et nende ja nende aparaadiga suhtlemine on imelihtne. Taaviga inimesena eriti. Teda huvitasid analüüsid ja memod nagu Andrustki. Aga karta on, et ta ei jaksanud piisavalt mõelda kõigi peale, kes ootavad oma kabinetis peaministrit nagu kurdab Ruta. Minagi tean, kui hea on oma kabineti rahu. Maris Lauri tegi end ses kasulikus ametis kasulikuks nii, et uuris oma võimalused välja ja tahtis," kiidab Ligi erakonnakaaslasi.

"Minu kui Ruta pisut hingesugulase läbi kogetud moraal on, et ei tohi jätta end üksi ega maksa kiruda tööandjat, isegi kui arvad olevat selles tõde, nagu oli minul. Ei aidanud see meid kumbagi ja ajapikku sai asja ka nii tööandjast Kaubanduskojast kui - miljonite meelehärmiks - ka tema kasutust töövõtjast. Hea muidugi, kui asemele on võtta renditulu, aga enamasti ju pole. Ega piisa sellest hästi tundmiseks. Peaministritega igatahes on kõike muud kui igav," nõustab Ligi lõpetuseks Arumäed.

Arumäe: pole olnud au kohtuda

"Mina pole Ligit eluski näinud, maitea kust ta mingeid asju võtab. Mina temaga kohtunud pole," naerab Arumäe. "Pole olnud au kohtuda, olen teda kaugelt kusagil näinud mingis kontekstis, aga ma täpselt ei mäleta. Ma tõesti ei tea, kust ta võtab seda."

Asi on nimelt selles, et Ligi astus rahandusministri kohalt tagasi enne, kui Arumäe Rõivase nõuniku kohale asus. Sellest hoolimata kirjeldas Ligi ka 2015. aprillis, kuidas Arumäe töö jättis väidetavalt soovida.

"Mina ei kuulnud teda kordagi rääkimas ega näinud ainust ta memo, kuigi ootasin, et midagi kostuks. Seepärast ei tea kindlalt hinnata," ütles Ligi toona.

Ligi sõnul asus Arumäe 2014. aasta detsembris tööle ilma oluliste ideedeta. "Ma lootsin hirmsasti midagi kuulda, aga ainus kuuldud mõte oli, et madalapalgaliste soosimine halvendab majandusstruktuuri. Täpselt minu mõte, aga mul oli neid endal kogu aeg palju rohkem," lisas endine rahandusminister.